Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području biomedicinskog inženjerstva (HKO-BI)

Biomedicinsko inženjerstvo (BI) pomaže boljem razumijevanju fiziologije i strukture ljudskog tijela i razvoju novih medicinskih uređaja i kliničkih usluga koji pomažu zdravstvenoj struci u prevenciji, dijagnostici i liječenju bolesti, a biomedicinski inženjeri su ključni za istraživanje i razvoj, dizajn, nadzor, održavanje i sigurnost medicinskih uređaja, odabir, instalaciju i integraciju sustava medicinske informatike. Starenje društva, sve ozbiljnije kronične bolesti i rastući troškovi zdravstvenih sustava postaju globalni izazov. Tržišna vrijednost BI sektora u EU je 110mlrd. €, s 650.000 zaposlenih u 26.000 kompanija.

Cilj projekta je unaprijediti Hrvatski kvalifikacijski okvir kroz razvoj 1. standarda zanimanja, 2. standarda kvalifikacije i 3. diplomskog sveučilišnog studijskog programa u području biomedicinskog inženjerstva s ciljem usklađivanja studijskog programa s društvenim i tržišnim potrebama. Kroz projektne aktivnosti unaprijedit će se nastavničke kompetencije i opremiti nastavni laboratoriji s ciljem razvoja modela provedbe nastave.


Javno predstavljanje projekta HKO-BI

Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva poziva Vas na Svečano predstavljanje ESI projekta “Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području biomedicinskog inženjerstva (HKO-BI)”, vrijednog 3.997.800,85 milijuna kuna, usmjerenog na razvoj prvog diplomskog sveučilišnog studija iz područja biomedicinskog inženjerstva na području RH, temeljenog na izrađenom standardu zanimanja (“biomedicinski inženjer”) i standardu kvalifikacija (“magistar inženjer biomedicinskog inženjerstva”).

Predstavljanje i konferencija za medije održat će se u srijedu 8. svibnja 2019. godine s početkom u 10:00 sati u Sivoj vijećnici Sveučilišta u Zagrebu Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), Unska 3.

Na događanje su, uz predstavnike znanstveno-akademske zajednice, pozvani i predstavnici Vlade RH te resornih
ministarstava i agencija.

Autor: Sven Lončarić
Popis obavijesti