Primjena Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području biomedicinskog inženjerstva (HKO-BI)

Biomedicinsko inženjerstvo (BI) pomaže boljem razumijevanju fiziologije i strukture ljudskog tijela i razvoju novih medicinskih uređaja i kliničkih usluga koji pomažu zdravstvenoj struci u prevenciji, dijagnostici i liječenju bolesti, a biomedicinski inženjeri su ključni za istraživanje i razvoj, dizajn, nadzor, održavanje i sigurnost medicinskih uređaja, odabir, instalaciju i integraciju sustava medicinske informatike. Starenje društva, sve ozbiljnije kronične bolesti i rastući troškovi zdravstvenih sustava postaju globalni izazov. Tržišna vrijednost BI sektora u EU je 110mlrd. €, s 650.000 zaposlenih u 26.000 kompanija.

Cilj projekta je unaprijediti Hrvatski kvalifikacijski okvir kroz razvoj 1. standarda zanimanja, 2. standarda kvalifikacije i 3. diplomskog sveučilišnog studijskog programa u području biomedicinskog inženjerstva s ciljem usklađivanja studijskog programa s društvenim i tržišnim potrebama. Kroz projektne aktivnosti unaprijedit će se nastavničke kompetencije i opremiti nastavni laboratoriji s ciljem razvoja modela provedbe nastave.


Obavijesti - Arhiva

Povratak

Rezultati 1 - 2 od 2
Stranica 1 od 1
Po stranici: 
Sortiraj po: Naslov    Autor    Datum ↓  
[^] Završna konferencija projekta HKO-BI Objavljeno 14. 3. 2022. u 11:41  ( Sven Lončarić )
[^] Javno predstavljanje projekta HKO-BI Objavljeno 2. 5. 2019. u 17:10  ( Sven Lončarić ) Uređeno: 9. 5. 2019. u 13:12  (Sven Lončarić)